Σήμερα: 20/05/2022
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

karavi_igoumenitsa_b2.jpg

Κατόπιν ελέγχου του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΝΕΝ στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών – Λευκίμμης διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και που επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει χωρίς ωστόσο να έχει παρθεί ουδέποτε κανένα μέτρο για την εφαρμογή της ναυτικής νομοθεσίας!!

Με ωράρια εργασίας που ξεπερνούν και τις 14-15 ώρες εργασίας καθημερινώς, παραβιάζοντας την Διεθνή Σύμβαση 180 ως προς τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των πληρωμάτων, καταστρατήγηση της ωριαίας διακοπής μεταξύ 3ης και 6ης ώρας, μη χορήγηση των δύο 24ωρων αδειών ανάπαυσης (ρεπό) κάθε μήνα εκ περιτροπής. Μη χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ασθενείς, φάρμακα όπου δεν αναγνωρίζουν οι ναυτιλιακές εταιρίες.

Με τους Ναύτες και τους Ναυτόπαιδες να απασχολούνται με την συλλογή και καταμέτρηση των εισιτηρίων χωρίς να προβλέπεται από την ειδικότητά τους. Χειρονακτικές εργασίες (βαψίματα – ματσακονίσματα) εν πλω και στο λιμάνι χαρακτηρίζοντας το πλοίο σε εργοτάξιο.

Φορτοεκφορτώσεις οχημάτων και επιβατών σε διάστημα 10-15 λεπτών δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και συνθήκες για πρόκληση ατυχήματος.

Παρόλη την διαπίστωση των καταγγελλομένων από κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ και την παρουσία του Κ.Λ. Κέρκυρας σε μια σειρά πλοίων συνεχίζονται οι παρανομίες της Ναυτικής Νομοθεσίας θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ, την τροποποίηση των δρομολογίων για το άμεσο σταμάτημα της παραβίασης των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των πληρωμάτων που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την ασφάλεια των Ναυτεργατών, των επιβαινόντων και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Για την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                         Κροκίδης Νικόλαος

Το παραπάνω έγγραφο εστάλει:

            - Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα

           - Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίαςκ. Γιάννη Θεοτοκά

           - Γεν.Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθ. Χριστόπουλο

           - Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο

          - Υπουργείο Ναυτιλίας /Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας κ. Ρεΐζη Δρόσο

           - Κ.Λ.Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας

           - Σωματείο Μηχανικών και Κατ. Πληρωμάτων Μ/S και Π/Θ κοντινών αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ»

 

Ετικέτες

perama.jpg

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Περάματος πραγματοποιήθηκε στις 18/5/2015 στο Δημαρχείο της πόλης πολυπληθής σύσκεψη με αντικείμενο την επιχειρούμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ που κατέχει για το ελληνικό δημόσιο το ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση παραβιάζοντας τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές που η ίδια «χάραξε» αποφάσισε την επανεκκίνηση του διαγωνισμού για την πώληση του ΟΛΠ, το 51% και ανάλογα με την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων του μειοδότη θα πωληθεί και το υπόλοιπο ποσοστό του μετοχικού μεριδίου που έχει το δημόσιο και φθάνει το 67,75%.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος δεκάδες μαζικοί, κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς του Περάματος και του Πειραιά και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την ανάγκη να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΛΠ, να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν μια σειρά αναγκαίες επενδύσεις για την ανάπτυξή του και να συνδεθεί ο ΟΛΠ περισσότερο με τις τοπικές κοινωνίες, τους παράκτιους δήμους, με τις εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αποτελέσει την ατμομηχανή για την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αύξηση της απασχόλησης και την σταθερή εργασία με συγκροτημένα δικαιώματα για τους εργαζομένους.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός και Βουλευτής της Β΄ περιφέρειας Πειραιά Π. Λαφαζάνης, οι Βουλευτές Α΄ και Β΄ περιφέρειας Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη, Ελένη Σταματάκη, Στάθης Λεουτσάκος, εκπρόσωποι από το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, οι Δήμαρχοι Δραπετσώνας - Κερατσινίου, Νίκαιας – Ρέντη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, εκπρόσωποι επαγγελματικών επιμελητηρίων, επιστημονικών συλλόγων, δεκάδες εκπρόσωποι εργατικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων ενώ μαζική ήταν και η παρουσία φορέων και συλλογικοτήτων από την πόλη του Περάματος.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΛΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ

Στην σύσκεψη προσκλήθηκε, έλαβε μέρος κα πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος ο οποίος μεταξύ των άλλων επεσήμανε:

Η κυβέρνηση κάνοντας στροφή 180 μοίρες και παραβιάζοντας κατάφωρα τις προεκλογικές και προγραμματικές της θέσεις και ταυτόχρονα υποκύπτοντας στους εκβιασμούς των τοκογλύφων δανειστών (ΔΝΤ – Ε.Ε – Ε.Κ.Τ) αντί να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την πώληση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, προχωράει ακάθεκτη στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, των αεροδρομίων και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή η οποία κινείται στην λογική του νεοφιλελευθερισμού, της εκχώρησης στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων στους ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Η επιλογή αυτή είναι σαφές ότι δεν έχει καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή.

Στην συνέχεια στάθηκε αναλυτικά στην ανάγκη να σχεδιασθεί και να οργανωθεί ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων το οποίο οφείλει να αναπτύξει πολύμορφες δράσεις και αγώνες ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και άλλων σημαντικών τομέων της οικονομίας.

Μόνο με όρους κινήματος, δράσης και αγώνων μπορεί και πρέπει να αντιπαρατεθούν οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα στις κυβερνητικές υπαναχωρήσεις και ευρύτερα σε πολιτικές κυβερνητικές οι οποίες θίγουν, αμφισβητούν και ακυρώνουν τόσο τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και αντιστρατεύονται στα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα.

Αυτή είναι η πρόταση και η διέξοδος στην κυβερνητική αναδίπλωση και στην άτακτη υποχώρηση που φαίνεται να κυριαρχεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές από κυβερνητικής πλευράς και στην οποία είναι ανάγκη να παρέμβει το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Από αυτή την άποψη θεωρούμε θετική την συνεισφορά της σημερινής σύσκεψης και καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς να συμπλεύσουν σε ένα νέο κίνημα που θα κινείται σε μια πολιτική κατεύθυνση σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές και ο ρόλος των εργαζομένων να αναδειχθεί σημαντικός και αναντικατάστατος. Η υποταγή, η συναίνεση και η αποδοχή στα τετελεσμένα των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών ελίτ οδηγεί στην διάλυση και την καταστροφή της χώρας, του λαού και των εργαζομένων. 

 

Ετικέτες

JoDi-8-92-725.jpg

Μόλις το 8% των χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα, έχουν καλύψει ανάγκες του λαού. Το υπόλοιπο 92% κατευθύνθηκε πίσω στους πιστωτές και τις τράπεζες.

Πηγή: Jo Di Graphics - pandiera.gr

Ετικέτες

JoDi-tagmatarxis.jpg

Γράφει ο kokkiniotis

Πρώτη φορά αριστερά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. τοποθέτησε διευθύνοντα σύμβουλο της νέας ΕΡΤ τον γνωστό για τις επιδόσεις του στην μνημονιακή ενημέρωση Λάμπη Ταγματάρχη.

Μια γεύση για το ποιόν και την ηθική του συνέπεια μπορείτε να πάρετε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Εκεί, ο Λ. Ταγματάρχης τον Σεπτέμβρη του  2011, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του φοιτητικού κινήματος στην ΕΡΤ για τον τρόπο που η δημόσια τηλεόραση παρουσίαζε τις κινητοποιήσεις και τα προβλήματα της παιδείας, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι αφού έδωσε το λόγο της τιμής του, αυτός μαζί με άλλα στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ, πώς είναι δυνατόν οι φοιτητές να αμφισβητούν την αξιοπιστία του και να μην αποχωρούν ήσυχοι ότι θα μεταδοθεί το βίντεο με τις δηλώσεις τους. Δεσμεύσεις που βέβαια την άλλη στιγμή, τις πέταξε στο καλάθι των αχρήστων…

Για εξισορρόπηση της ακραίας αυτής επιλογής πρόσθεσαν σαν μαϊντανό, μετά από σχετική αίτησή του, τον Διονύση Τσακνή στη θέση του προέδρου.

Δείτε την παρουσίαση των εξελίξεων στην ΕΡΤ, στο πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 (13/5/2015) που περιλαμβάνεται στο επόμενο βίντεο:

Στο μεταξύ την Πέμπτη 14/5/2015 συνελήφθη στη Ζάκυνθο ο δημοσιογράφος της ελεύθερης ΕΡΤ Πέτρος Πομώνης ως ‘’καταληψίας’’(!). Μετά τις αντιδράσεις αφέθηκε ελεύθερος ενώ ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη ΕΡΤ

Oργανωμένη, μεθοδική και με συγκεκριμένη στόχευση ήταν η προκλητική ενέργεια της αστυνομίας στη Ζάκυνθο, που ανταποκρινόμενη στις κατευθύνσεις κύκλων της ΝΕΡΙΤ, πραγματοποίησε προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Πομώνη, υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Πέτρος Πομώνης προσήχθη στην αστυνομία ως «καταληψίας» με βάση εισαγγελικό έγγραφο με ημερομηνία 7/4/2015 το οποίο συνόδευαν κάμποσα ακόμα με προγενέστερες ημερομηνίες (όπως το έγγραφο της ΕΕΤΤ του 2014).

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν αφέθηκε ελεύθερος, το περιστατικό δεν πέρασε ούτε στο βιβλίο συμβάντων, ενώ τα αστυνομικά όργανα του είπαν να θεωρήσει ότι δεν έγινε και τίποτα. Η παρακρατική συμπεριφορά του κάνω ό,τι θέλω και δε δίνω λογαριασμό, στο απόγειό της!

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει το γεγονός, του υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι πια στην αντιπολίτευση για να καταγγέλλει άλλους, αλλά στην κυβέρνηση και οφείλει να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στο αστυνομικό παρακράτος και στα παράκεντρα της ΝΕΡΙΤ, αντί να τα ενθαρρύνει ψηφίζοντας ανεπαρκείς νόμους την ΕΡΤ, που τους δίνουν «αέρα» και υπερεξουσίες.

Αλλά η προσαρμογή στις επιταγές των δανειστών οδηγεί στην περαιτέρω αποθράσυνσή τους.

Κάθε κωλυσιεργία στην αποκάλυψη των «πρωταγωνιστών» της πρόκλησης, δείχνει συνενοχή και ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι οι επιλογές του στοχεύουν στη συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως το παλιό σχέδιο Μόσιαλου και η διαρροή κειμένου θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ που ήταν copy paste του Μόσιαλου, για να διαψευστεί μετά από αντιδράσεις και ακολούθως να διοριστεί πριν λίγες ημέρες διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ, ο Ταγματάρχης, εκ των πλειοδοτούντων στις μοσιαλικές περικοπές – συρρικνώσεις την εποχή που αυτές είχαν ανακοινωθεί.

Στα σχέδια εκείνης της εποχής ήταν και η ΕΡΑ Ζακύνθου μεταξύ των στόχων της μνημονιακής κυβέρνησης.

Τονίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο:

Καμία πρόκληση και καμία στοχοποίηση αγωνιστή δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπενθυμίζουμε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι το μεγαλύτερο κεκτημένο αυτών των 2 χρόνων ελεύθερης ΕΡΤ ήταν η αλληλεγγύη. Και η αλληλεγγύη είναι ανίκητη!

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που στάθηκαν όρθιοι και όρθιες απέναντι στο «μαύρο» του Σαμαρά.

Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το σύνολο των ραδιοτηλεοπτικών της σταθμών, χωρίς καμία περικοπή στις δραστηριότητες και τα προγράμματά της, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες της πλήρους λειτουργίας της.    

Επιστροφή στη δουλειά όλων των απολυμένων με όλα τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις που είχαν πριν απολυθούν, μισθούς, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της ΕΡΤ που συνέχισαν τον αγώνα, μαζί με τους δεκάδες αλληλέγγυους που είναι απαραίτητοι στη λειτουργία της ΕΡΤ και όχι ανακύκλωση νέων συμβασιούχων.

Επαναλειτουργία στηριγμένη στην εμπειρία και τις κατακτήσεις της «ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης» ΕΡΤ, του ertopen, της ΕΤ3, αυτών των πρώτων βημάτων εργατικού ελέγχου που έδειξαν στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν καλύτερα χωρίς αφεντικά και ακριβοπληρωμένους «συμβούλους». Της ΕΡΤ που λειτουργεί και στηρίζεται στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των ίδιων των εργαζόμενων της και των συνδικάτων της. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ έγινε τους προηγούμενους 22 μήνες «η φωνή του κάθε αγωνιστή» και έτσι τη θέλουμε να συνεχίσει!

‘Η με την ελεύθερη ΕΡΤ της αυτοοργάνωσης ή με την ΕΡΤ των «ταγματαρχών»!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγη: pandiera.gr

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή