Σήμερα: 25/06/2022
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

ofeiles_xrei.jpg

Νέα φέσια ύψους 3,7 δισ. ευρώ προστέθηκαν προς την εφορία κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα οποία δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες συσσωρεύτηκαν στην εφορία ανέρχονται σε 3,72 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες συσσωρεύτηκαν στην εφορία από τις αρχές του χρόνου, ανέρχονται σε 3,72 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021.

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Επίσης, σχεδόν 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι (3,944 εκατομμύρια) χρωστούν κάποιο ποσό στην εφορία. Εξ αυτών σχεδόν οι μισοί (1,978 εκατομμύρια) μπορεί να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κάτι που έχει ήδη συμβεί σε 1,35 εκατομμύρια

Από το σύνολο των χρημάτων που οφείλουν πολίτες και επιχειρήσεις στην εφορία το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς εισπράχθηκαν 1,29 δισ. ευρώ, ποσό ελαφρά υψηλότερο από το 1,16 δισ. ευρώ του τετραμήνου του 2021.

Συνολικό χρέος

Συνολικά, οριακή μείωση (-0,3%), στα 112,5 δισ. ευρώ, καταγράφεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον Απρίλιο. Από το συνολικό ποσό βέβαια μόνο τα 87,1 δισ. θεωρούνται ως «πραγματικό ληξιπρόθεσμο» χρέος καθώς τα υπόλοιπα έχει κριθεί ότι είναι ανεπίδεκτα είσπραξης ή ρυθμισμένες οφειλές.

πηγη; iskra.gr

Ετικέτες

france-macron.jpg

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε «να βρεθεί ένας τρόπος πολιτικής συνεννόησης», κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Εμ. Μακρόν, καθώς συνεχίζονται τα παζάρια μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών. 

«Οι περισσότεροι από τους ηγέτες με τους οποίους έχω μιλήσει έχουν αποκλείσει την ιδέα μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία, επιπλέον, κατά την άποψή μου, δεν δικαιολογείται» είπε, προσθέτοντας πάντως ότι «είναι δυνατόν να βρούμε μια μεγαλύτερη και σαφέστερη πλειοψηφία για δράση».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «τις επόμενες εβδομάδες, αυτή η πολιτική υπέρβαση θα συνεχιστεί με σαφήνεια και υπευθυνότητα», αναγγέλλοντας ουσιαστικά συνέχιση των παζαριών για μια ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία και ξεκαθαρίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να υιοθετεί αποφάσεις που κατά περίπτωση θα συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση. «Αυτό δεν σημαίνει ακινησία, σημαίνει επίτευξη συμφωνιών μέσα από τον διάλογο» είπε ο Μακρόν και υπεραμύνθηκε της ανάγκης να προχωρήσουν οι «αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

«Με εκλέξατε τον Απρίλιο επί τη βάσει ενός ξεκάθαρου προγράμματος» είπε ο Mακρόν, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αγνοήσει «τις σημαντικές πολιτικές διαφορές που αναδείχθηκαν», ούτε όμως και το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό της αποχής. Ανέφερε ότι όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει στη Γαλλία απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενός κόμματος και συνεπώς θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος πολιτικής συνεννόησης.

Αναφέρθηκε ωστόσο στην ανάγκη ύπαρξης διαφάνειας στην πολιτική ζωή λέγοντας ότι όπως είχε υποσχεθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές θα προωθήσει σειρά αποφάσεων σχετικών με την τόνωση της αγοραστικής ικανότητας των Γάλλων, την οικονομία, την οικολογία, την ασφάλεια, την υγεία, τη δικαιοσύνη κ.α. «Θα προτείνουμε μέτρα που θα μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων, ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό είναι αναγκαίες οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας καταλήγοντας ότι μετά την επιστροφή του από τις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα αξιολογήσει το μερίδιο της ευθύνης που δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να αναλάβει η κάθε πολιτική παράταξη με στόχο την διακυβέρνηση της Γαλλίας...

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

πηγη: 902.gr

Ετικέτες

Pemex.jpg

Μια ομάδα δέκα ενόπλων αντρών φέρεται να πραγματοποίησε ακόμη μια ληστεία στον Κόλπο του Μεξικού, παίρνοντας εξοπλισμό, εργαλεία, υλικά και άλλα αντικείμενα από την πλατφόρμα πετρελαίου Campeche Bay που ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού Pemex.

Ενώ η Pemex δεν έχει ακόμη αντιδράσει δημόσια στις αναφορές για επίθεση, ο τοπικός τύπος ανέφερε ότι το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από ανώνυμες πηγές της Pemex, ότι συνέβη την περασμένη Τρίτη.

Η ένοπλη ομάδα έφτασε με τρία σκάφη, αναγκάζοντας τους ομήρους, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι της Pemex και του εργολάβου της Evya, να τους φορτώσουν διάφορα εμπορεύματα που έκλεψαν από το σημείο.

Το κέντρο ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας του ναυτικού ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 22:20 τοπική ώρα, περίπου 20 λεπτά μετά το τέλος της ληστείας.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας στον Κόλπο του Μεξικού. Ένοπλες εγκληματικές ομάδες έχουν αναφερθεί ότι στοχεύουν και λεηλατούν εμπορικά πλοία, πλατφόρμες πετρελαίου και πλοία ανεφοδιασμού ανοικτής θαλάσσης στην περιοχή Bay of Campeche στο νότιο Κόλπο του Μεξικού.

Η πιο αξιοσημείωτη πρόσφατη επίθεση έλαβε χώρα λίγο λιγότερο από ένα μήνα αφότου μια ένοπλη ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων επιβιβάστηκε στο υπεράκτιο πλοίο υποστήριξης Crest Tarasco που εργαζόταν για την Pemex και έκλεψε αγαθά αξίας περίπου 75.000 δολαρίων.

πηγη: e-nautilia.gr

Ετικέτες

2022-06-23_122502.jpg

Φυσιολογικά, ο νυκτερινός ύπνος διαρκεί από 6 έως 8 ώρες χωρίς να σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Όταν αισθανόμαστε όμως την ανάγκη να πάμε στην τουαλέτα και μάλιστα περισσότερες από 2 φορές κάθε νύχτα επηρεάζεται η ποιότητα ζωής και η υγεία μας. 

Ο λόγος είναι ότι η νυκτουρία συνδέεται με μείωση της ποιότητας του βραδινού ύπνου και κατά συνέπεια αίσθημα κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, μείωση ενεργητικότητας, απώλεια της ικανότητας συγκέντρωσης, πεσμένη ψυχολογική διάθεση, ακόμη και απώλεια μνήμης. 

Ο ανθρώπινος οργανισμός προσαρμόζει κατά τη διάρκεια του ύπνου την παραγωγή ούρων σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από την ποσότητα που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φυσιολογικά ο υγιής ενήλικας δεν ξυπνά καθόλου κατά τη διάρκεια της νύκτας για να ουρήσει. Υπάρχουν όμως καταστάσεις που προκαλούν την ανάγκη έγερσης τη νύχτα.

Κάποιες από αυτές είναι ουρολογικής αιτιολογίας ενώ άλλες είναι μη ουρολογικής αιτιολογίας.

Ένας στους τρεις ανθρώπους ηλικίας άνω των 30 ετών και ένας στους δύο μετά τα 55
ξυπνά κάθε βράδυ στη μέση της νύκτας από την ανάγκη να πάει στην τουαλέτα.

 Πού οφείλεται όμως η νυκτουρία και πότε πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό;
1643647553842-954252562-NERO-VRADY.jpg

Yπερκατανάλωση υγρών

Όταν πίνει κανείς πολλά υγρά στη διάρκεια του 24ωρου ή τις ώρες πριν από την
κατάκλιση είναι λογικό να πηγαίνει στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για να το διαπιστώσετε, περιορίστε για 1-2 βράδια την κατανάλωση υγρών δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Αποφεύγετε επίσης το αλκοόλ ή ροφήματα με καφεΐνη μετά τις 5 το απόγευμα.

Προβλήματα υγείας

Πολλές είναι οι παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν νυκτουρία, όπως η λιθίαση κύστης, η υπερδραστήρια κύστη, οι κυστίτιδες, οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, ο αρρύθμιστος διαβήτης, η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, τα οιδήματα κάτω άκρων (πρήξιμο
ποδιών), η αποφρακτική υπνική άπνοια κλπ.

Ηλικία

Όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να εκδηλώσει νυκτουρία. Καθώς μεγαλώνουμε, ο οργανισμός παράγει μικρότερη ποσότητα από μία αντιδιουρητική ορμόνη που συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών, με συνέπεια
αυξημένη παραγωγή ούρων το βράδυ. Ένας άλλος λόγος είναι ότι φθίνει σταδιακά η
ικανότητα της ουροδόχου κύστης να συγκρατεί τα ούρα. Στις μεγάλες ηλικίες είναι πιο συχνά τα ιατρικά προβλήματα που επηρεάζουν την ουροδόχο κύστη. Στους άνδρες, για παράδειγμα, συχνή αιτία είναι η καλοήθης διόγκωση του προστάτη που συνήθως εμφανίζεται μετά τα 50. Και στις γυναίκες, παρατηρούνται μετά την
εμμηνόπαυση αλλαγές στην ουροποιητική οδό που αυξάνουν την ενούρηση.

Φάρμακα

Τα διουρητικά που χορηγούνται στους πάσχοντες από υπέρταση, αυξάνουν την
παραγωγή ούρων και μπορεί να προκαλέσουν νυκτουρία, γι’ αυτό συνιστάται στους ασθενείς να τα λαμβάνουν πρωί. Άλλα φάρμακα με παρόμοια δράση είναι αυτά που χορηγούνται για την καρδιακή ανεπάρκεια, κάποια αντικαταθλιπτικά, αντιεπιληπτικά, αναλγητικά αλλά και η υπερκατανάλωση βιταμίνης D. Αν διαπιστώσετε ότι τα φάρμακα που παίρνετε ευθύνονται για τη νυκτουρία, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Άλλες αιτίες

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση, ο χρόνιος πόνος, η κατάθλιψη, η εγκυμοσύνη και η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσουν νυκτουρία.

πηγη: onmed.gr

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή