Σήμερα: 20/05/2022
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

2022-05-13_130506.jpg

Πόση επιπλέον βιταμίνη C χρειαζόμαστε ανάλογα με το βάρος μας για να ενισχύσουμε την υγεία μας; Οι επιστήμονες για πρώτη φορά απαντούν με συγκεκριμένες υποδείξεις, με στόχο τη βέλτιστη πρώτη γραμμή άμυνας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία κατάφεραν να βρουν τους παράγοντες μιας σημαντικής εξίσωσης που οδηγεί στην εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, με στόχο τη βέλτιστη υγεία του οργανισμού. Ειδικότερα, καθόρισαν πόση επιπλέον πρόσληψη βιταμίνης C χρειάζεται το κάθε άτομο, ανάλογα με το σωματικό του βάρος.

Συνεπώς, για κάθε 10 κιλά επιπλέον βάρους το σώμα χρειάζεται περαιτέρω 10mg βιταμίνης C καθημερινά. Προηγούμενα ερευνητικά ευρήματα έχουν συσχετίσει το υπερβολικό βάρος με τη μικρότερη συγκέντρωση βιταμίνης C, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εκτιμάται η ακριβής ποσότητα που χρειάζεται το κάθε σώμα σε συνάρτηση με τα κιλά του.

 
 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Nutrients και συνδύασε τα αποτελέσματα από δύο προηγούμενες σημαντικές διεθνείς μελέτες. Υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορωνοϊού μάλιστα, τα νεότερα ευρήματα μπορούν να καθορίσουν το μέγεθος της προστασίας του οργανισμού από σοβαρές ιογενείς λοιμώξεις.

Πώς λειτουργεί η κλίμακα

Για να υπολογίσουν την ποσότητα της βιταμίνης C που απαιτείται για τα άτομα με επιπλέον βάρος, οι ερευνητές έθεσαν ως βάση ένα άτομο που ζυγίζει 60 κιλά και χρειάζεται καθημερινά 110 mg βιταμίνης C, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή. Εν ολίγοις, εάν ένα άτομο ζυγίζει 90 κιλά, δηλαδή 30 κιλά περισσότερα, θα πρέπει να λάβει επιπλέον 30 mg της βιταμίνης C για να πετύχει τον βέλτιστο στόχο των 140 mg/ημέρα. Αντίστοιχα, ένα άτομο που ζυγίζει 120 κιλά, ιδανικά θα χρειαστεί τουλάχιστον 40 mg της βιταμίνης για να πετύχει τα 150mg καθημερινά.

Για να πετύχετε αυτή την αύξηση, η συν-συγγραφέας και αναπληρώτρια καθηγήτρια Anitra Carr από το Τμήμα Παθολογίας και Βιοϊατρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου προτείνει να δοκιμάσετε να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά: «Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους περιέχει 10mg βιταμίνης C, οπότε αν ζυγίζετε 70 έως 80 κιλά, καταναλώνοντας δύο μήλα την ημέρα, έχετε πετύχει το στόχο σας. Εάν ζυγίζετε όμως και λίγο παραπάνω, είναι προτιμότερο να προτιμήσετε ένα πορτοκάλι, που περιέχει 70mg βιταμίνης C ή ένα ακτινίδιο με 100mg».

πηγη: ygeiamou.gr

Ετικέτες

tourismos-82625648-paralia-ompreles-696x388.jpg

Πού οφείλεται η πρωτοφανής άρνηση εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και ανέργων να απασχοληθούν φέτος το καλοκαίρι;

 

Όποιος σπέρνει ασυδοσία, θερίζει λευκή απεργία. Αυτό θα μπορούσε να είναι το κωδικοποιημένο συμπέρασμα της πρωτοφανούς άρνησης εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και ανέργων, να απασχοληθούν φέτος το καλοκαίρι, παρά τις συντριπτικές εισοδηματικές πιέσεις που προκαλεί το κύμα ακρίβειας.

Από το Δημήτρη Κωστάκο
για το Kosmodromio

Συνέπεια: Περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας να παραμένουν κενές, ενώ βρισκόμαστε μόλις μια «ανάσα» πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου, στην οποία η κυβέρνηση έχει σχεδόν αποκλειστικά στηρίξει τις ελπίδες της για ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών.

Τι συνέβη;

Χαμηλοί μισθοί, εξαντλητικά ωράρια, άθλιες συνθήκες εργασίας και διαμονής, «μαύρη εργασία» και ψευδεπίγραφες συμβάσεις εργασίας, έτρεψαν σε άτακτη φυγή πολλούς από τους ενδιαφερόμενους να απασχοληθούν σε τουριστικές περιοχές.

Τα μέτρα της κυβέρνησης -κλείσιμο ματιού- προς τους εργοδότες, μεταξύ των οποίων η ουσιαστική διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας και η συντονισμένη επιχείρηση φίμωσης της συνδικαλιστικής έκφρασης, δημιούργησαν τοξικές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Κάπως έτσι, η κυβέρνηση των αρίστων, πυροβόλησε τα πόδια της.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, είχαν προειδοποιήσει τις τελευταίες μέρες με αγωνιώδεις ανακοινώσεις τους ακόμη και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι «σας τα λέμε μήνες, τώρα. Του χρόνου δεν θα υπάρχει εργαζόμενος στον κλάδο μας!» και «Μάταια! Κανείς από τους υπουργούς σας, δεν αφιέρωσε ούτε μια ώρα για να μας ακούσει…».

Μάλιστα, έκαναν λόγο για «κυνική απάντηση του Οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «από τον Ιανουάριο προσπαθούμε με δεκάδες επιστολές προς τον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη να τον συναντήσουμε και να του εξηγήσουμε…».

Παράλληλα, χαρακτήρισαν «ωμή παρέμβαση» του Πρωθυπουργού στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις την παρότρυνση μετά την επίσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, τη στιγμή που βρίσκεται σε ισχύ και έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική από το υπουργείο Εργασίας η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων! «Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας δεν γίνεται ούτε με παρακλήσεις, ούτε με επικλήσεις από το υπουργείο Τουρισμού, τόνιζαν και συμπλήρωναν: Στο υπουργείο εργασίας βρίσκεται το πρόβλημα και λέγεται νόμος Χατζηδάκη με τον οποίο καταργήθηκε το ΣΕΠΕ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί!».

Θα ήταν παρηγορητική μια υπόθεση εργασίας (κυριολεκτικά και μεταφορικά), ότι οι δουλειές άνοιξαν τόσο πολύ, ώστε δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι. Όμως, δεν είναι έτσι.

Θα ήταν ίσως κοινωνικά ανακουφιστική η διαπίστωση ότι για την άρνηση απασχόλησης σε τουριστικούς προορισμούς, ευθύνονται οι συνδικαλιστές του κλάδου. Όμως, δεν είναι έτσι. Εργαζόμενοι και άνεργοι, χωρίς καμία απολύτως μεταξύ τους συνεννόηση ή οργάνωση, αντέδρασαν!

Θα ήταν, σίγουρα, θετικό αν η κυβέρνηση καταλάβαινε το λάθος της, έστω και την δωδεκάτη ώρα και φρόντιζε να αναπροσαρμόσει την τακτική της απέναντι στους εργαζόμενους.

Όμως, δυστυχώς, δεν έγινε έτσι.

Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εργασίας και Τουρισμού, πραγματοποίησε σύσκεψη με την συμμετοχή των εργοδοτών (!), για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

Και πώς θα επιτευχθεί αυτό; Αναγκάζοντας τους ανέργους να εργαστούν!

Έως τις 31 Μαΐου, τουριστικές επιχειρήσεις θα δηλώσουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό στην Δημόσια Υπηρεσία Προώθησης της Απασχόλησης (τ. ΟΑΕΔ).

Το ζήτημα που τίθεται, πλέον, είναι αν η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει -και σε αυτή την περίπτωση- τη διάταξη σχετικά με τη διαγραφή του ανέργου από τα μητρώα της ΔΥΠΑ, εφόσον δεν δεχθεί την προσφερόμενη εργασία, δεδομένου ότι η έλλειψη προσωπικού οφείλεται -σύμφωνα με τους εργαζόμενους- στην παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων…

Ήδη, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, απέστειλε στα μέλη του οδηγίες για την υποβολή θέσεων εργασίας στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. «Στόχος είναι να διασυνδεθούν άμεσα όσοι αναζητούν εργασία στον τουριστικό τομέα με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Προφανώς, για τους αρμοδίους, οι οποίοι βρίσκονται… διακοπές σε μια άλλη, εξωτική Ελλάδα με «έκρηξη ανάπτυξης», οι άνεργοι δεν έχουν ενημερωθεί ότι ξεκινά η θερινή σεζόν, ούτε ότι στο πλαίσιο αυτής δημιουργούνται θέσεις εργασίας, διότι υπέστη βλάβη ο… τηλεοπτικός πομπός του Υμηττού.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας και υποχρεωτική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία η οποία ισχύει ως το τέλος του 2022, καθώς και ότι «η κυβέρνηση ενθαρρύνει εργαζόμενους και εργοδότες σε όλους τους κλάδους που σχετίζονται με την παροχή τουριστικών υπηρεσιών, να προχωρήσουν σε αντίστοιχες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και, με βάση τη σύσταση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προς την εργοδοτική πλευρά, να αυξηθούν οι αμοιβές των εργαζομένων που δεν καλύπτονται από την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού ή από εν ισχύ Συλλογικές Συμβάσεις».

Μπορεί πολλοί από εμάς να πληροφορούμαστε όλα αυτά τα ελπιδοφόρα μαντάτα, όμως οι αρμόδιοι όφειλαν να μην εθελοτυφλούν απέναντι στην πραγματικότητα, την οποία περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την παραβατικότητα στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό:

Στη χώρα των «ελέγχων», των «υποχρεωτικών συλλογικών συμβάσεων», της «ευαισθησίας απέναντι στους εργαζόμενους» και του «υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων», οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ, διαπίστωναν ήδη προ ΔΙΕΤΙΑΣ, ότι:

 • Στις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση αδήλωτων εργαζομένων.
 • Οι αδήλωτοι εργαζόμενοι του τομέα υπηρεσιών εστίασης είναι περισσότεροι από το σύνολο των αδήλωτων εργαζομένων στους άλλους εννιά τομείς της οικονομίας, συνολικά.

Στον τουρισμό και τον επισιτισμό καταγράφεται σχεδόν κάθε δυνατή παράβαση των όρων εργασίας, δεδομένου ότι εντοπίζεται:

 • Ατελώς δηλωμένη εργασιακή σχέση (δεν στερείται παντελώς διοικητικών ιχνών, άρα δεν είναι πλήρως αδήλωτη, όμως δεν δηλώνεται σε όλη της την έκταση ή/και σύμφωνα με όλες τις διατυπώσεις που απαιτούνται από τον νόμο και αφορούν τις πραγματικές διαστάσεις της παρεχόμενης εργασίας).
 • Μερικώς δηλωμένη ή υποδηλωμένη εργασία (η δήλωση τμήματος των αριθμητικών δεδομένων μιας σχέσης εργασίας τα οποία αφορούν τη διάρκειά της, ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο αναφοράς).
 • Πλημμελώς δηλωμένη (δήλωση διαφορετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που αφορούν την εργασιακή σχέση σε σχέση με τα πραγματικά ισχύοντα όπως ειδικότητα, επάγγελμα, καθήκοντα, ασφαλιστικός φορέας κ.ο.κ.).
 • και φυσικά Αδήλωτη εργασία, η οποία δεν χρειάζεται διευκρίνιση.

Καλή θερινή σεζόν, να έχουμε…

 Πηγή: ergasianet.gr/

Ετικέτες

2022-05-13_125750.jpg

Λατρεύετε κι εσείς το κινητό σας τηλέφωνο; Σας έχουμε καλά νέα. Για περισσότερη ευεξία δεν χρειάζεται να απέχετε πλήρως από τη χρήση smartphone. Απλώς να μειώσετε τον χρόνο που περνάτε σε αυτό κατά μία μόλις ώρα.

Προσωπικά, είμαι από αυτούς που περνάνε πολλή ώρα στο κινητό τους τηλέφωνο. Πολλές ώρες, θα έλεγα καλύτερα. Από αυτούς που κοιμούνται με το κινητό (γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην υγεία), που το κουβαλούν πάντα μαζί τους (ακόμα και στο τρέξιμο) και που δεν το ξεχνούν ποτέ και πουθενά. Αν μου ζητούσες να κάνω digital detox και να αποχωριστώ το κινητό μου για μεγάλο διάστημα, θα έλεγα πως είναι αδύνατο.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία, τότε σας έχουμε καλά νέα! Δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε για πάντα το κινητό σας τηλέφωνο για να νιώσετε καλά. Πρόσφατη έρευνα διαπιστώνει ότι μόνο μία ώρα λιγότερη στο smartphone αρκεί για να βελτιώσετε το wellbeing σας μακροπρόθεσμα.

Μπορώ να αισθανθώ καλά χωρίς να αποχωριστώ το κινητό μου;

Η απάντηση είναι: Ναι! Αν και τα τελευταία χρόνια κατηγορούν εμάς τους οπαδούς των smartphones ότι «σπαταλάμε» πολλές ώρες στα κινητά μας τηλέφωνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τώρα ήρθε η ώρα να δικαιωθούμε.

Ερευνητική ομάδα του Ruhr-Universität Bochum, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology Applied, διαπίστωσε πόσο χρόνο λιγότερο πρέπει να περνάμε στο κινητό μας για να νιώθουμε περισσότερη ευεξία. Όπως αναφέρει η ερευνήτρια Δρ Brailovskaia σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου, κατά μέσο όρο περνάμε περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα κολλημένοι στις οθόνες των smartphone μας.

Οι συγγραφείς της μελέτης προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα του πόση χρήση smartphone είναι καλή για εμάς και εάν η χρήση smartphone επηρεάζει τις συνήθειες καπνίσματος και άσκησης. Χώρισαν τους 619 συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες:

 
 • στους 200 είπαν να αποφύγουν εντελώς τη χρήση του smartphone τους,
 • στους 226 να μειώσουν την καθημερινή τους χρήση κατά μία μόνο ώρα,
 • στους 193 να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το smartphone τους όπως συνήθιζαν.

Οι ερευνητές πήραν επίσης συνέντευξη από κάθε άτομο, τόσο για τις συνολικές συνήθειες του τρόπου ζωής όσο και για την ευημερία του, έναν μήνα και τέσσερις μήνες μετά το τέλος της πειραματικής εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, εξέτασαν:

 
 
 • πόσο συχνά οι άνθρωποι γυμνάζονταν,
 • πόσα τσιγάρα κάπνιζαν σε καθημερινή βάση,
 • πόσο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ένιωθαν,
 • αν αισθάνονταν κατάθλιψη ή άγχος.

Τα συμπεράσματα της έρευνας

«Διαπιστώσαμε ότι τόσο η πλήρης εγκατάλειψη του smartphone όσο και η μείωση της καθημερινής χρήσης του κατά μία ώρα είχαν θετικές επιδράσεις στον τρόπο ζωής και την ευεξία των συμμετεχόντων», εξήγησε η ερευνήτρια Δρ Brailovskaia. Το σημαντικό ήταν ότι οι θετικές επιδράσεις στην ομάδα που μείωσε τη χρήση διήρκησαν περισσότερο σε σχέση με την ομάδα που απείχε εντελώς σπό το κινητό.

Η ομάδα που χρησιμοποιούσε το smartphone κατά μία ώρα λιγότερο παρουσίασε βελτιωμένη ικανοποίηση από τη ζωή, περισσότερη άσκηση και λιγότερη κατάθλιψη, άγχος και χρήση νικοτίνης, ενώ μετά από τέσσερις μήνες χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό της έως και 45 λεπτά λιγότερο την ημέρα.

Ουσιαστικά, η έρευνα κατέρριψε τον μύθο ότι θα πρέπει να απεξαρτηθούμε εντελώς από το κινητό μας τηλέφωνο για να είμαστε καλύτερα. Όπως κατέληξε η Δρ Brailovskaia «δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε εντελώς το smartphone για να νιώσετε καλύτερα».

πηγη: ow.gr

Ετικέτες

dd2f03d0a22f74b4f1b8d1593c0135a8_L.jpg

Β.Γ.

 “O ελεύθερος λόγος είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter  είναι η ψηφιακή πλατεία όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας”. Σε συνέχεια αυτής της δήλωσης και ανακηρύσσοντας τον εαυτό του ως προστάτη του ελεύθερου λόγου, ο Ίλον Μασκ, ένας από τους μεγαλύτερους καπιταλιστές παγκοσμίως, ιδιοκτήτης της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla καθώς και άλλων μεγαλοβιομηχανιών, εξαγόρασε το Twitter.

Φυσικά εδώ γεννιέται εξ' αρχής μια τόσο μεγάλη αντίφαση που καθένας και καθεμία μπορεί να αντιληφθεί: είναι δυνατόν η λογοκρισία εκατομμυρίων χρηστών από ένα και μόνο άνθρωπο να επιφέρει ενίσχυση της ελευθεροτυπίας;

Προκύπτει επιπλέον μια σειρά εύλογων ερωτημάτων:

Από πότε αρμόδιοι για την ελευθερία του λόγου είναι οι εκάστοτε επιχειρηματίες και όχι τα θεσμικά όργανα μέσω της δημοκρατικής νομιμοποίησης τους;

Με ποιο κριτήριο μια ανάρτηση ή ένας χρήστης θα κρίνονται ως μη αποδεκτοί στην πλατφόρμα;

Πού αποσκοπεί η κατάργηση της ψευδωνυμίας που διαλαλεί ο Μασκ;

Η απλή πραγματικότητα είναι η εξής: η εξαγορά της πλατφόρμας σημαίνει ότι εντάσσεται και αυτή στο συγκεντρωτικό μοντέλο του καπιταλισμού, υπό την αιγίδα κάποιου επιχειρηματία, με στόχο την άντληση υπεραξίας τόσο οικονομικά όσο και ιδεολογικά.

Φυσικά και ο Ίλον Μασκ θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα του Twitter καθαρά για κερδοσκοπικούς λόγους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γεγονός που καθιστά σαφές πως κάθε άλλο παρά ενίσχυση της ελευθεροτυπίας μπορούμε να αναμένουμε. Ενισχυτικά στις επιδιώξεις του Μασκ λειτουργεί η αμερικάνικη νομοθεσία, στην οποία υπάγεται η δημοφιλής πλατφόρμα και με βάση την οποία το Twitter θεωρείται επιχείρηση, επομένως είναι απολύτως νόμιμο οποιοδήποτε περιεχόμενο προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα του ιδιοκτήτη της.

Αν μη τι άλλο, όπως κάθε μέσο επικοινωνίας που υπάγεται σε κάποιο ιδιώτη, έτσι και το Τwitter θα εξυπηρετεί και επιπλέον συμφέροντα, ιδεολογικού περιεχομένου, όπως αυτά διαμορφώνονται από τα εκάστοτε κέντρα εξουσίας. Η εξαγορά του Τwitter λοιπόν αποτελεί μια ποιοτική τομή καθώς μεταφέρει και στο χώρο του διαδικτύου αυτό που ίσχυε σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής σφαίρας: μια συμμαχία μεταξύ εταιρειών και κρατικών μηχανισμών απέναντι στην ελευθερία έκφρασης και στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που συντελείται την τελευταία δεκαετία από πλευράς των καπιταλιστικών κέντρων ώστε και το διαδίκτυο να μπορέσει να ελέγχεται πολιτικά. Άλλωστε, το γεγονός ότι η πλειοψηφία και κυρίως η νεολαία ενημερώνεται από το διαδίκτυο και όχι από τα έως τώρα παραδοσιακά και εντελώς ελεγχόμενα μέσα επικοινωνίας δε μπορεί να έμενε αναπάντητο. Έπρεπε λοιπόν να βρεθούν οι τρόποι ώστε να σταματήσει να αποτελεί χώρο ανταλλαγής ιδεών και κινηματικών διεργασιών.

Κατά συνέπεια, και κρίνοντας από τις δηλώσεις του Μασκ κατά τις οποίες θα αποκλείονται ακροαριστερές και ακροδεξιές απόψεις, μπορούμε να πούμε ότι βαδίζουμε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Για την ακρίβεια υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος η πιο μαζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να αποκτήσει ακροδεξιά απόχρωση μιας και ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει εκφράσει σχετικές απόψεις. Άλλωστε καθόλου τυχαία δεν είναι η χαρά που προκάλεσε η εξαγορά του Twitter στους οπαδούς του Τραμπ.

Σε αυτά τα πλαίσια η κατάργηση της ψευδωνυμίας, όσο αθώα και αν ακούγεται, είναι στην πραγματικότητα τρομακτική. Ας σκεφτούμε μόνο ότι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν πλήρη εξουσία πάνω στις πληροφορίες και τα προσωπικά μας δεδομένα, δημιουργώντας έτσι ένα καθεστώς συνεχούς παρακολούθησης των πολιτών.

Με λίγα λόγια, η επίκληση της προστασίας της ελευθερίας του λόγου από τον Ίλον Μασκ μεταφράζεται στη δική του απόλυτη ελευθερία και άσκηση εξουσίας εις βάρος -όπως πάντα- των πολλών.

πηγη; kommon.gr

Ετικέτες
 • Τελευταια
 • Δημοφιλή