Σήμερα: 20/05/2022
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

5445053-1024x681.jpg

Το όσα προέβλεπαν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τις αρχές της πανδημίας για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την επιλογή της να μη προχωράει στην πραγματική στήριξη του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες του και έτσι ο ιδιωτικός τομέας σταδιακά να αποτελεί μονόδρομο για τους πολίτες φαίνεται ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους γιατρούς του Κρατικού Νίκαιας και του Ελπίς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα, στο Κρατικό Νίκαιας έχουν προχωρήσει σε αναστολή διενέργειας αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών, λόγω μεγάλης έλλειψης γιατρών ενώ στο Ελπίς οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ασφαλή λειτουργία τμημάτων λόγω της παραίτησης ιατρών μετά τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Και για τα δύο νοσοκομεία η ΕΙΝΑΠ έχει στείλει επιστολές προς του Διοικητές των υγειονομικών περιφερειών που ανήκουν οι δομές και ζητούν την άμεση λύση του προβλήματος.

Τι συμβαίνει στο Κρατικό Νίκαιας

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας η ΕΙΝΑΠ «Από το περασμένο καλοκαίρι ως σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί ή είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης 5 (πέντε) ειδικευμένοι γιατροί. Ήδη από πέρυσι υπήρχε δέσμευση από τον διοικητή του νοσοκομείου και την διοίκηση της 2ης Υ.Πε. για προκήρυξη τουλάχιστον 2 (δύο) θέσεων Επιμελητών κλάδου ΕΣΥ η οποία ως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Οι εναπομείνασες 4 (τέσσερεις) μόνιμες γιατροί και ο 1 επικουρικός είναι τελείως αδύνατο να καλύψουν το έργο που ως πέρυσι επιτελούσαν 10 (δέκα) ειδικευμένοι γιατροί, γι’ αυτό έχουν ανασταλεί τα εξωτερικά ραντεβού ενώ απειλείται και η εκτέλεση απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς».

«Ουσιαστικά, απειλείται η ίδια η ύπαρξη του Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας. Στο δε τμήμα του κλασικού Ακτινολογικού, στο οποίο ανήκει και ο αγγειογράφος, λόγω συνταξιοδοτήσεων, σύντομα θα μείνει μόνο ένας γιατρός» εξηγούν στην ίδια επιστολή οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΕΙΝΑΠ επίσης αναφέρει ότι «Το Τμήμα (με δυο Αξονικούς Τομογράφους και με Μαγνητικό Τομογράφο) έχει τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά εκτελώντας κάθε χρόνο χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς, σε επείγοντα περιστατικά που εξετάζονται στο ΤΕΠ και σε εξωτερικά ραντεβού, πάρα πολλά από τα οποία αφορούν ασθενείς ανασφάλιστους λόγω μακροχρόνιας ανεργίας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, πολλές επεμβατικές πράξεις (βιοψίες κ.λπ.) υπό καθοδήγηση με αξονική τομογραφία».

«Απαιτούμε την άμεση στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό με κατ’ αρχήν υλοποίηση της δέσμευσης για προκήρυξη τουλάχιστον 2 (δυο) θέσεων Επιμελητών κλάδου ΕΣΥ η οποία δέσμευση τελείως αδικαιολόγητα απεμπολήθηκε» καταλήγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί..

Η κατάσταση στο Ελπίς

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και στο Ελπίς όπου λόγω των εξοντωτικών συνθηκών εργασίας γιατροί αποφασίζουν να παραιτηθούν με ότι σημαίνει αυτό για την λειτουργία του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή του το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ «Οι απαιτητικές και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, οδήγησαν σε παραίτηση του επιστημονικά υπεύθυνου διευθυντή του αναισθησιολογικού τμήματος καθώς και την αποχώρηση επιπλέον γιατρών αναισθησιολόγων».

«Στο ακτινολογικό λόγω παραιτήσεων τόσο επικουρικών όσο και μόνιμων γιατρών, καθώς και τη συνταξιοδότηση ενός, οι εναπομείναντες εργάζονται κάτω από αντίξοες και εξοντωτικές συνθήκες. Εξαιτίας των ελλείψεων αυτών άλλωστε, σε αρκετές γενικές εφημερίες διακομίζονται ασθενείς στο αξονικό του νοσοκομείου “ΛΑΪΚΟ” για απεικόνιση».

πηγη: documentonews.gr

Ετικέτες

2022-05-13_123252.jpg

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας των Ελλήνων Ναυτεργατών στα ελληνικά πλοία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, επί συνόλου 1.344 πλοίων, 100 ΚΟΧ και άνω, που περιλαμβάνονταν στο μητρώο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) , απογράφηκαν 1.072 πλοία, εκ των οποίων 996 ήταν ελληνικά και 76 ελληνόκτητα υπό ξένη σημαία συμβεβλημένα με το ΝΑΤ. Από τα 996 ελληνικά πλοία 846 ήταν εν ενεργεία και 150 σε αργία ή παροπλισμό. Από τα 76 ελληνόκτητα πλοία, συμβεβλημένα με το ΝΑΤ, τα 53 ήταν εν ενεργεία και 23 σε αργία ή παροπλισμό.

Στο σύνολο των 1.072 πλοίων που απογράφηκαν την ημέρα της απογραφής απασχολούνταν 16.541 Έλληνες και ξένοι ναυτικοί. Αναλυτικότερα, στα ελληνικά πλοία που απογράφηκαν απασχολούνταν 15.667 ναυτικοί, από τους οποίους το 59,5% ήταν Έλληνες και το 40,5% ξένης εθνικότητας. Στα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία συμβεβλημένα με το ΝΑΤ απασχολούνταν 874 ναυτικοί, εκ των οποίων το 87,5% ήταν Έλληνες και το 12,5% ξένης εθνικότητας.

Από τη σύγκριση των στοιχείων της απογραφής του έτους 2020 με τα αντίστοιχα στοιχεία της προηγούμενης απογραφής του έτους 2018, παρατηρείται ότι το σύνολο των Ελλήνων και ξένων ναυτικών στα ελληνικά πλοία που απογράφηκαν (996 πλοία) μειώθηκε κατά 20,3%, ενώ στα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το ΝΑΤ (76 πλοία) το σύνολο των Ελλήνων και ξένων ναυτικών μειώθηκε κατά 16,2%.

Παρατηρείται μείωση, κατά 17,6% των Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούσαν σε ελληνικά πλοία και αύξηση κατά 4,1%, αυτών που υπηρετούσαν σε ελληνόκτητα πλοία. Αντίστοιχα, παρατηρείται μείωση, κατά 23,9%, των ξένων ναυτικών που υπηρετούσαν σε ελληνικά πλοία και μείωση κατά 64,6%, αυτών που υπηρετούσαν σε ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία συμβεβλημένα με το ΝΑΤ.

Η κατανομή του ναυτεργατικού δυναμικού μεταξύ των κατηγοριών των πλοίων δείχνει ότι 3.387 ναυτικοί (20,5%) υπηρετούσαν σε φορτηγά πλοία, 7.176 (43,4%) σε δεξαμενόπλοια, 5.430 (32,8%) σε επιβατηγά και τουριστικά και 548 (3,3%) σε λοιπά πλοία.

Από τα στοιχεία της απογραφής, παρατηρείται επίσης ότι, από το σύνολο των 15.667 Ελλήνων και ξένων ναυτικών που υπηρετούσαν σε ελληνικά πλοία, οι αξιωματικοί αποτελούσαν το 33,9% (5.305 άτομα), το κατώτερο προσωπικό το 61,1% (9.571 άτομα), οι δόκιμοι και το υγειονομικό προσωπικό το 4,9% (766 άτομα) και το 0,2% (25 άτομα) δεν είχε ναυτική ειδικότητα. Αντίστοιχα, από το σύνολο των 874 Ελλήνων και ξένων ναυτικών, στα συμβεβλημένα με το ΝΑΤ ελληνόκτητα πλοία, το ανώτερο προσωπικό αποτελούσε το 35,1% (307 ναυτικοί), το κατώτερο προσωπικό το 61,1% (534 ναυτικοί), οι δόκιμοι και το υγειονομικό προσωπικό το 2,9% (25 ναυτικοί) και χωρίς ναυτική ειδικότητα ήταν το 0,9% (8 ναυτικοί).

Σχόλιο ΠΕΝΕΝ

Με τα νεότερα στοιχεία της απογραφής του 2020 επιβεβαιώνεται ότι συνεχίζεται με δραματικούς ρυθμούς η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας των ελλήνων Ναυτεργατών και μάλιστα σε αυτή την 2ετία επιταχύνεται με ακόμη εντονότερους ρυθμούς!!

Αυτό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών εφοπλιστών και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων οι οποίες συστηματικά, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, αποβάλλουν από την ελληνική Ναυτιλία το ελληνικό Ναυτεργατικό δυναμικό!

Βαρύτατες ευθύνες για αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα έχει και η πλειοψηφία της ΠΝΟ που αποδεικνύεται παντελώς ανύπαρκτη και ανίκανη να υπερασπίσει και αυτές ακόμη τις θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα να ελλοχεύει άμεσα πλέον ο κίνδυνος αφελληνισμού σε όλες τις κατηγορίες πλοίων!!!

Όμως πέρα από την ανικανότητα εκείνο το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη μιας ουσιαστικής αντίστασης σε αυτή την πολιτική είναι το σαθρό καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στην ΠΝΟ και το πάνω χέρι είχαν και έχουν οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις τους!  

Για την αντιστροφή  αυτής της εφιαλτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι η ανάγκη ριζικής αλλαγής στον συσχετισμό δυνάμεων, είναι η οργάνωση των Ναυτεργατών μέσα στα καράβια, η πάλη για τα δικαιώματά μας και την περιφρούρηση των θέσεων εργασίας!

Αυτή είναι υπόθεση των Ναυτεργατών και μόνο όταν οι ίδιοι συνειδητοποιήσουν την τεράστια δύναμη που διαθέτουν μπορούν να φέρουν τα κάτω πάνω!

Σε αυτή την γραμμή πορεύεται με συνέπεια η ΠΕΝΕΝ αναδεικνύοντας καθημερινά τον σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο των Ναυτεργατών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ετικέτες

_ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ.jpg

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ από την μεριά της ΠΕΝΕΝ αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το καθεστώς της αδιαφάνειας, της συσκότισης και της κακοδιαχείρισης των οικονομικών της Ομοσπονδίας που διαιωνίζεται μέσα στην ΠΝΟ και για το οποίο ο νέος Γ.Γ Μ. Τσικαλάκης μέχρι πρότινος παρουσιάζονταν και εκφραζόταν με οργίλο ύφος και το καταδίκαζε απερίφραστα!!!

Φαίνεται ότι η «κατάκτηση» της πολυπόθητης και ακριβοπληρωμένης καρέκλας του Γ.Γ της ΠΝΟ «ανέτρεψε» μέσα σε «μια νύχτα» αυτές τις ψευδεπίγραφες και βαθιά υποκριτικές φανφάρες και ο ίδιος πλέον δίνει καθημερινά δείγματα γραφής ότι αυτό το σαθρό καθεστώς τον εξυπηρετεί τα μέγιστα να το συνεχίσει, να το εμβαθύνει, έχοντας και την συγκατάθεση από τον «ουλαμό των υποτακτικών του».

Στην διάρκεια των 11 μηνών που είναι στο τιμόνι της ΠΝΟ αυτός που αποτελούσε το «αγαπημένο» παιδί του Γ. Χαλά, ο οποίος τον πήρε από το χέρι και τον επέβαλε αρχικά στην θέση του Ταμία της ΠΕΠΕΝ και ακολούθως στην Προεδρία της Ένωσης Πλοιάρχων και δήλωνε ευγνώμων και τρισευτυχισμένος για τον ευεργέτη του και μαζί έκαναν επισκέψεις και γνωριμίες υψηλού επιπέδου σε εφοπλιστικά – υπουργικά και κομματικά γραφεία, όταν οι «υπέρτερες δυνάμεις» τον στήριξαν στην διαδρομή για την διεκδίκηση και ανάληψη της καρέκλας στην ΠΝΟ, έκανε οβιδιακή μεταμόρφωση και πλέον ανακάλυψε ότι ο Χαλάς είναι «γηραλέος», «ανύπαρκτος», «ανυπόστατος» και «σκοτεινός» στην διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας και απειλούσε ότι θα προσφύγει σε ορκωτούς λογιστές – εισαγγελείς ακόμη και στο ΣΔΟΕ!!

Μάλιστα με θράσος χιλίων πιθήκων καταλόγισε ιδιαίτερες σχέσεις της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου μας με τον Γ. Χαλά. Φαίνεται τον δικό του συνδικαλιστικό και αξιακό κώδικα θέλει να τον μεταφέρει σε εκείνους που ήταν σταθερά στην απέναντι όχθη από αυτήν που ήταν ο ίδιος και ο μέντοράς του (Γ. Χαλάς), τόσο στα Ναυτεργατικά προβλήματα όσο και στην επιβολή της γραμμής εφοπλιστών – κυβέρνησης αλλά και στο σάπιο καθεστώς που έχει οικοδομηθεί στην ΠΝΟ όλες τις προηγούμενες δεκαετίες!

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να πέσουν οι μάσκες της υποκρισίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ απαίτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή του να διεξαχθεί ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών της ΠΝΟ για όλο το χρονικό διάστημα που Γ.Γ στην Ομοσπονδία ήταν ο Γ. Χαλάς. Επιπρόσθετα ζήτησε αυτός ο έλεγχος να γίνει από ορκωτούς Λογιστές!!

Σε όλα αυτά είχε προηγηθεί εντονότατη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ από την μία και του Μ. Τσικαλάκη και της ομάδας του από την άλλη, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλο έβγαζαν «αφρούς από το στόμα» για το καθεστώς αδιαφάνειας κατά την περίοδο του Χαλά!!!

Όταν όμως ήρθε η κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας για την πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ σύσσωμο το μπλοκ των 9 Προέδρων με επικεφαλής τον Μ. Τσικαλάκη καταψήφισαν και απέρριψαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ!!!!!!!

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

Όπως διαπιστώθηκε στην ίδια συνεδρίαση της Διοίκησης ο Μ. Τσικαλάκης όλη αυτή την περίοδο ο ίδιος, ο Ταμίας, και δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι άλλοι, δεν ασχολούνται με τα αμαρτωλά πεπραγμένα του Χαλά…. Αλλά με τον μοναδικό αντίπαλο – εχθρό, την ΠΕΝΕΝ…, και έχουν μετατραπεί σε συνδικαλιστικούς ντετέκτιβ ψάχνοντας στα οικονομικά της ΠΝΟ του παρελθόντος ώστε να ανακαλύψουν την οποιαδήποτε «παράτυπη» συναλλαγή της ΠΕΝΕΝ!!!

Είχε προηγηθεί επιλεκτικός «έλεγχος» για το προσωπικό της ΠΝΟ και τις μονομερείς αποφάσεις του πρώην Γ.Γ και το σχετικό «πόρισμα» – κατηγορητήριο συνέταξε και παρουσίασε ο Ταμίας της ΠΝΟ (τον οποίο επέλεξε ο Χαλάς και μάλιστα δια περιφοράς ψηφοφορία!!!) Ευάγγελος Δανομάρας (Λογιστής και ο ίδιος)!!!

Άνθρακες ο θησαυρός!

Πρώτο: Η ΠΕΝΕΝ στην 40χρονη αγωνιστική της διαδρομή τα μόνα χρήματα που έχει πάρει για εξοπλισμό της Ένωσης είναι 10.500 ευρώ με αποδείξεις (τιμολόγια) όταν την ίδια στιγμή το τελευταίο σωματείο σφραγίδα έχει πάρει τα 4πλάσια, ενώ εάν πάμε στην Ένωση Πλοιάρχων η σύγκριση είναι χαώδης….. στο ποσό που πήρε ο Τσικαλάκης στην διάρκεια της δικής του θητείας στην ΠΕΠΕΝ!!! Εξάλλου αυτά τα 40 χρόνια, στο χαράτσι που εισπράττει η ΠΝΟ, τα μέλη μας στην ελληνική σημαία συνεισέφεραν πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΠΝΟ!!!  

Σχετικά με το δεύτερο τους δίνουμε επίσημα τα στοιχεία για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, να κουκουλώσουμε και φυσικά το παραμικρό να φοβηθούμε.

Η απεργιακή και αγωνιστική μας δράση που έγινε το 4ήμερο 13-16/6/2018 στην Κυλλήνη με το πολυμελές κλιμάκιο (35 άτομα) που κατήλθε για τον σκοπό αυτό κόστισε 10.950 ευρώ (ξενοδοχείο 3 ημερών – διατροφή – ενοικίαση λεωφορείου και καύσιμα για 5 αυτοκίνητα).

Από αυτά η ΠΝΟ κάλυψε ένα μέρος του κόστους της διατροφής του κλιμακίου ύψους 4200 ευρώ, ενώ η δαπάνη για το φαγητό ήταν συνολικά 4780 ευρώ!!!

Είναι τόσο αισχροί και άθλιοι που από την μια βάζουν τα παπαγαλάκια τους στην Διοίκηση να μιλάνε για την ΠΕΝΕΝ και από την άλλη την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι έδωσαν χωρίς έγκριση οργάνων 10.000 για στήριξη απεργίας εκτός του Ναυτεργατικού κλάδου!

Σε ότι μας αφορά τα σχετικά στοιχεία είναι στην διάθεση όλων και σήμερα τα ανακοινώνουμε δημόσια!

Επισήμανση: Η ΠΝΟ όφειλε και έπρεπε να καλύψει το σύνολο των εξόδων αφού η ΠΕΝΕΝ είναι το μόνο Σωματείο που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει αυτοτελώς μια σημαντική και πολύμορφη δράση όχι μόνο για τα κλαδικά αλλά συνολικά για τα Ναυτεργατικά προβλήματα. Παράδειγμα η συνδικαλιστική δράση προχθές από την οποία εξοφλήθηκαν οι μισθοί όλων των Ναυτεργατών στο AQUAJEWEL!

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είναι ίσως ο μόνος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια στις δεκάδες απεργίες δηλώνει παρών μόνο στο λιμάνι του Πειραιά και δεν περιφέρεται σε διάφορα λιμάνια για να εισπράττει τα χρήματα από ταξίδια όπως κάνουν οι περισσότεροι Πρόεδροι μη εξαιρουμένου και του Μ. Τσικαλάκη….

Τρίτο: Σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό (IMO), τα υπόλοιπα (διεθνή συνδικαλιστικά συνέδρια – ITF– Βρυξέλλες κ.λπ) ήταν προνόμιο του Χαλά, του Τσικαλάκη, των διάφορων εκλεκτών του πρώην Γ.Γ αλλά και «στενών συνεργατών του», θέτουμε στην διάθεσή τους τα πάντα και τους τα παρέχουμε χωρίς να αναλώνουν «κόπο και μόχθο» στην διερεύνησή τους!!

Σημειώνουμε ότι η ΠΕΝΕΝ είναι το μοναδικό Ναυτεργατικό σωματείο που επαναλαμβανόμενα μετά την παρουσία εκπροσώπου της στις συνόδους του IMO προχωρούσε σε δημόσια ενημέρωση με σχετικά δελτία τύπου.

Εξάλλου σε προγενέστερο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ ο Πρόεδρός μας πέταξε κατάμουτρα σε όλους αυτούς τις οικογενειακές του φορολογικές δηλώσεις!

Και σε ότι αφορά τον μισθό του αυτός είναι τρεις φορές κατώτερος από το χαμηλότερο του μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμού και παρακάτω από το ετήσιο εισόδημα ενός Ναυτόπαιδα που εργάζεται 12 μήνες τον χρόνο!

Κατόπιν όλων των παραπάνω ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ:

Το πεδίο που επιλέγει ο Τσικαλάκης και η ομάδα του να στριμώξει την ΠΕΝΕΝ και τον Πρόεδρό μας είναι για εμάς το πιο προνομιακό και εκείνοι που θα πρέπει να ανησυχούν είναι ο Μ. Τσικαλάκης και η ομάδα του …

Δεν έχουμε πει την τελευταία μας κουβέντα!!! Στο τέλος θα κλάψει και ο τελευταίος πικραμένος!! Να βρίσκονται σε αναμονή και στην μπρίζα!!

Δύο πράγματα συμπληρωματικά: 1) Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα 40 αυτά χρόνια που η ΠΕΝΕΝ πέρασε σε ταξικά χέρια δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ τα αδιαφανή οικονομικά πεπραγμένα και επίμονα θέτουμε το ζήτημα της αλλαγής του βρώμικου θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία της Ομοσπονδίας (το οποίο σύσσωμοι Μ. Τσικαλάκης και οι 9 Πρόεδροι αρνούνται και καταψηφίζουν). Αλλά και την θεσμοθέτηση μέτρων και κανόνων για την διαφανή διαχείριση των οικονομικών.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που συμμετείχαμε στον έκτακτο οικονομικό έλεγχο που έγινε με την ευθύνη των 13 Σωματείων είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να αποκαλύψουμε περισσότερα και κυρίως να διαπιστώσουμε πως είναι στημένος αυτός ο μηχανισμός που συνιστά όνειδος για το ν.σ.κ !!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ1: Ο Γ.Γ της ΠΝΟ και η ομάδα των 9 Προέδρων είναι αυτοί που έχουν νομιμοποιήσει την αυθαίρετη και μονοπρόσωπη απόφαση του πρώην Γ.Γ για το εφάπαξ του προηγούμενου Προέδρου του ΠΣΟΑΕΝ και με τον τρόπο αυτό ανοίγουν διάπλατα την πόρτα να δικαιωθεί ο Γ. Χαλάς στο αίτημά του να του δοθεί εφάπαξ πάνω από 600.000 ευρώ!!!

Υ.Γ2: Περιμένουμε επίσης να μας πει ο Μ. Τσικαλάκης και η ομάδα του στα ταξίδια που έκαναν στο εξωτερικό ποιο ήταν το ταξιδιωτικό πρακτορείο που χρησιμοποιούσαν για την έκδοση των εισιτηρίων;

Υ.Γ3: Γιατί παρά τις επανειλημμένες αναφορές αρνείται να μας παρέχει τα στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές ενισχύσεις προς τα Σωματεία για τον μήνα Μάρτη του τρέχοντος έτους όπως επίσης σειρά εγγράφων, στοιχείων και παραστατικών για τα οικονομικά της ΠΝΟ την τελευταία περίοδο.

Στην παρούσα ανακοίνωσή μας αναφερόμαστε κυρίως και απαντούμε σε αυτά που μας αφορούν, έπεται η συνέχεια που θα τους αφορά όλους και τον καθένα ξεχωριστά….

Η αρχή θα γίνει από τους Τσικαλάκη – Δανομάρα – Σαριδάκη και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι….

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ετικέτες

economy_1.jpg

Σε διψήφιο ποσοστό εκτινάχθηκε τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τον πληθωρισμό του Απριλίου που έσπασε το φράγμα του 10% για πρώτη φορά ύστερα από 28 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτινάχθηκε στο 10,2% από 8,9% τον Μάρτιο.

Πρόκειται για ιστορικό υψηλό. Ανάλογο ποσοστό κατέγραψε ο δείκτης το μακρινό 1994 που έφτασε το 10,9%.

Οι ανατιμήσεις σε κρίσιμες κατηγορίες προϊόντων αποτυπώνονται στις αυξήσεις (σε ένα χρόνο):

 • 122% στο φυσικό αέριο
 • 88% στον ηλεκτρισμό
 • 55% στο πετρέλαιο θέρμανσης
 • 29% στα καύσιμα
 • 15,8% στις μεταφορές με αεροπλάνο

Αυξήθηκαν 22% τα έλαια, 13% τα λαχανικά και 11,7 τα γαλακτοκομικά. Συνολικά 10% υψηλότερα είναι το ψωμί.

Η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 2,1% τον μήνα Απρίλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2022, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές (αυξήσεις) στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

 • 2,5% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κατσίκι, πουλερικά, γάλα νωπό πλήρες, γιαούρτι, τυριά, αυγά, έλαια και λίπη, νωπά λαχανικά, κατεψυγμένα λαχανικά, καφέ. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε: ζυμαρικά, νωπά ψάρια.
 • 14,1% στην ομάδα Ένδυση και υπόδηση, λόγω επαναφοράς των τιμών στα επίπεδα πριν από τις χειμερινές εκπτώσεις.
 • 4,0% στην ομάδα Στέγαση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης.
 • 0,4% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.
 • 0,3% στην ομάδα Μεταφορές, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καινούργια αυτοκίνητα, βενζίνη. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε: πετρέλαιο κίνησης, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο.
 • 0,6% στην ομάδα Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στο πακέτο διακοπών. • 0,9% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα εστιατόρια-ζαχαροπλαστείακαφενεία.
 • 10,9% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί και δημητριακά, κρέατα (γενικά), ψάρια (γενικά), γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, νωπά φρούτα, λαχανικά (γενικά), ζάχαρη-σοκολάτεςγλυκά-παγωτά, λοιπά τρόφιμα, καφέ-κακάο-τσάι, μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμούς φρούτων.
 • 1,6% στην ομάδα Ένδυση και υπόδηση, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
 • 35,2% στην ομάδα Στέγαση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ενοίκια κατοικιών, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, στερεά καύσιμα.
 • 4,2% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: έπιπλα και διακοσμητικά είδη, υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης, υαλικά-επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, οικιακές υπηρεσίες.
 • 15,4% στην ομάδα Μεταφορές, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καινούργια αυτοκίνητα, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου, καύσιμα και λιπαντικά, συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού προσωπικής μεταφοράς, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με πλοίο.
 • 1,2% στην ομάδα Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: διαρκή αγαθά αναψυχής και πολιτισμού, μικρά είδη αναψυχής-άνθη-κατοικίδια ζώα, κινηματογράφους-θέατρα, γραφική ύλη και υλικά σχεδίασης, πακέτο διακοπών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στον οπτικοακουστικό εξοπλισμό-υπολογιστές-επισκευές.
 • 0,9% στην ομάδα Εκπαίδευση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα δίδακτρα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 • 3,8% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία-καφενεία, ξενοδοχεία-μοτέλ-πανδοχεία.
 • 0,9% στην ομάδα Άλλα αγαθά και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα άλλα είδη ατομικής φροντίδας. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στα ασφάλιστρα οχημάτων.

►Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Απρίλιο 2022, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2022, παρουσίασε αύξηση 2,1% έναντι αύξησης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

►Ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Μαΐου 2021 - Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2020 - Απριλίου 2021, παρουσίασε αύξηση 4,4% έναντι μείωσης 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Μαΐου 2020 - Απριλίου 2021 με το δωδεκάμηνο Μαΐου 2019 – Απριλίου 2020. 

πηγη; efsyn.gr

Ετικέτες
 • Τελευταια
 • Δημοφιλή