Σήμερα: 20/05/2022
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

_συντάξεων.jpg

Οι νέες κύριες συντάξεις που αφορούν ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα ανέρχονται στο ποσό των 652,59 ευρώ, δηλαδή κυμαίνονται κυριολεκτικά στα επίπεδα του ορίου της φτώχειας στην χώρα μας!

Αυτό αποτελεί το βασικό εύρημα του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που προέρχεται από το σύνολο των συντάξεων που καταβλήθηκαν τον Απρίλη 2022!

Αυτό αποτελεί το ουσιαστικό απότοκο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (είχαν προηγηθεί οι μνημονιακοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Σ) και ειδικότερα του νόμου Κατρούγκαλου που κράτησε σε δραματικά χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά και του άλλου αντιασφαλιστικού νόμου Βρούτση που επακολούθησε ο οποίος, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς, δεν βελτίωσε ουσιαστικά την εικόνα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις που δόθηκαν τον Απρίλη, αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι όσοι δικαιούχοι πήραν κύριες συντάξεις, αυτές κατά μέσο όρο είναι μόλις 652,59 ευρώ!

Οι συντάξεις που προέρχονται από τον δημόσιο τομέα είναι κάπως υψηλότερες (824,23 ευρώ).

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και τα 178,83 ευρώ που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις και για τους δικαιούχους μερισμάτων (δημόσιο) που μέσο όρο είναι 99,75 ευρώ!

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι συγκριτικά με τον Μάρτη εκδόθηκαν 5747, δηλαδή 3741 λιγότερες!

Παρά ταύτα η συνολική εικόνα των συντάξεων δείχνει ότι υπάρχει σημαντική υστέρηση στα εισοδήματα των τελικών δικαιούχων.

Όπως δείχνουν τα συνολικά στοιχεία, οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι (1.106.809 ή 45%) λαμβάνουν κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ καθαρά ή 658 μεικτά!!!

Τέλος τον Απρίλη 2022 καταγράφτηκαν 655.333 συνταξιούχοι (26,8%) που εισπράττουν έως 500 ευρώ ή 470 καθαρά!!!

Ετικέτες

2022-05-13_131629.jpg

Έρχεται μπαράζ ελέγχων από την ΑΑΔΕ σε τραπεζικές καταθέσεις των φορολογουμένων προκειμένου να ενισχυθεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί  ήδη περιπτώσεις  κυρίως ελεύθερων επαγγελματιών, που τα εισοδήματά τους δεν  επαρκούν  για την κάλυψη  των προσωπικών δαπανών διαβίωσης.  Επίσης το ίδιο έχει έχει συμβεί και με περιπτώσεις  που υπάρχει προσαύξηση περιουσίας  η οποία δεν καλύπτεται από τα εισοδήματα που έχουν  δηλωθεί στην Εφορία. Στόχος είναι ο εντοπισμός των τυχόν αδήλωτων εισοδημάτων, τα οποία όμως έχουν περάσει μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς  δηλαδή για συναλλαγές  φορολογουμένων  με επαγγελματίες  με “μαύρο” χρήμα που έκαναν το λάθος να τα καταθέσουν στις τράπεζες.

Στο “μικροσκόπιο” και η κινητή και η ακίνητη περιουσία

Οι φορολογικές Αρχές  βάζουν στο “μικροσκόπιο” την κινητή και την ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής  του φορολογουμένου, της συζύγου  και των προστατευόμενων μελών του,  εντός ή  και εκτός  Ελλάδας.

 

Μάλιστα η συνολική αποτίμηση  της περιουσίας  του γίνεται  με βάση  την αξία κτήσης ή το κόστος  κατασκευής  προσαυξημένη  με την αξία/κόστος  τυχόν προσθηκών  ή βελτιώσεων, ενώ επίσης περιλαμβάνονται και τυχόν απαιτήσεις έναντι τρίτων.

" style="color: #be1522; position: relative; display: block;" data-lightbox-gallery="lightbox">τραπεζικές καταθέσεις

Οι  καταθέσεις επαγγελματικών λογαριασμών

Επίσης ελέγχονται εξονυχιστικά  όλες οι  καταθέσεις  ή αναλήψεις  από προσωπικούς  και επαγγελματικούς λογαριασμούς των υπόχρεων  σε ή από  χρηματοπιστωτικά  ιδρύματα καθώς  και της συζύγου ή των προστατευόμενων  μελών του,  ενώ  ταυτόχρονα αναλύονται οι πάσης  φύσεως πραγματικές  ( όχι τεκμαρτές)  δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ελεγχόμενο.

" style="color: #be1522; position: relative; display: block;" data-lightbox-gallery="lightbox">τραπεζικές καταθέσεις

Και αυτό γιατί  φαίνεται πως αρκετοί επαγγελματίες  κάνουν συναλλαγές μέσω των προσωπικών  τους τραπεζικών  λογαριασμών,  δηλαδή δέχονται πληρωμές  από πελάτες  τους ζητώντας  κατάθεση  των χρημάτων  στον δικό τους λογαριασμό  και όχι σε αυτόν της επιχείρησης  τους.

πηγη: enikos.gr

Ετικέτες

2022-05-10T180732Z_244056513_RC2C4U96ZKM2_RTRMADP_5_SUPPLY-CHAIN-BABY-FORMULA-768x512.jpg

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα βαθιά ανησυχία για τον κίνδυνο εκτεταμένου λιμού καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Μιλώντας δίπλα στον καγκελάριο και τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας στη Βιέννη, ο Γκουτέρες είπε ακόμη πως συνομιλίες για την απομάκρυνση και άλλων αμάχων από ζώνες συγκρούσεων στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν και άλλες απομακρύνσεις στο μέλλον.

Ωστόσο υποβάθμισε την προοπτική διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών σύντομα για την Ουκρανία.

Στα ύψη οι τιμές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εκτοξεύσει τις διεθνείς τιμές των σιτηρών, των μαγειρικών ελαίων, των καυσίμων και των λιπασμάτων, με τα Ηνωμένα Έθνη να προειδοποιούν πως οι αυξήσεις των τιμών θα επιδεινώσουν την επισιτιστική κρίση στην Αφρική.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο έχει διαταράξει τις μεταφορές στη Μαύρη Θάλασσα, μια κύρια διαδρομή για τα σιτηρά και άλλα εμπορεύματα, μπλοκάροντας τις εξαγωγές από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Θα επεκταθεί ο λιμός

«… Πρέπει να πω πως ανησυχώ βαθιά, ειδικότερα για τους κινδύνους ο λιμός να επεκταθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου εξαιτίας της δραματικής κατάστασης επισιτιστικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο Γκουτέρες.

Έπειτα από μια επίσκεψη στη Μολδαβία, μια μικρή χώρα που άνοιξε τις πόρτες της στους πρόσφυγες από τη γειτονική Ουκρανία, ο Γκουτέρες κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξήσει την οικονομική υποστήριξη για την κυβέρνηση του Κισινάου.

Μιλώντας νωρίτερα σε μια άλλη εκδήλωση, ο Γκουτέρες είπε πως πως θα έρθει η ώρα που θα διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αλλά πως δεν βλέπει αυτό να γίνεται στο άμεσο μέλλον.

«Αυτός ο πόλεμος δεν θα διαρκέσει για πάντα. Θα έρθει η ώρα που θα διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», είπε ο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

«Δεν το βλέπω αυτό στο άμεσο μέλλον. Αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ», πρόσθεσε, σύμφωνα με σχόλια που μεταφράστηκαν στα γερμανικά από επίσημο μεταφραστή.

πηγη: tovima.gr

Ετικέτες

_και_βύθιση_καταμαράν_με_25_επιβαίνοντες.jpg

Το τουριστικό καταμαράν CORMORANT 1, με 10 άτομα πλήρωμα και 15 επιβάτες έπιασε φωτιά στις 11 Μαΐου στα νερά του Αρχιπελάγους Γκαλαπάγκος. Το καταμαράν κάηκε και εν συνεχεία βυθίστηκε ενώ και οι 25 επιβαίνοντες σώθηκαν.

https://twitter.com/i/status/1524483226240262146

πηγή: e-nautilia.gr

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή